Csirás rakotta (retek, brokkoli, hagyma, lucerna)
Hozzávalók 4 személy részére:
- 50 dkg kelbimbó, vagy kis fej kínai kel
- 10 dkg csíra
- 1 marék durvára vágott dió
- 5 dkg aromás sajt (parmezán, vagy ementáli)
- 1 pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszersó
A zöldségeket kevés vízzel, sóval, fokhagymával puhára pároljuk. Lecsepegtetjük és kiolajozott tűzálló tálba elterítjük, a dióval megszórjuk. Ha a zöldség kelbimbó, akkor a lucerna csíra 2/3-át, ha kínai kel, akkor a retekcsíra, brokkolicsíra hagymacsíra 2/3-át rászórjuk a tetejére. Tejföllel meglocsoljuk és a sajtot ráreszeljük. Közepes fokozaton sütőben megsütjük. Tálaláskor szórjuk rá a megmaradt csírát.
Utolsó kommentek